اقداماتی که بانک مرکزی در راستای تثبیت بازار ارز و همچنین اقدامات امنیتی صورت گرفته از قوه قضاییه و نیروی انتظامی در تثبیت بازار ارز تاثیر به سزایی داشته اند.
توسعه پیمانهای پولی چند جانبه، راهاندازی مراکز مالی بینالمللی، تبدیل سپردهها به اوراق ارزی، ایجاد سازوکار انگیزشی برای تخصیص ارز صادرکنندگان و دخالت بانک مرکزی بازار، راهکارهای پیشنهادی معاون اقتصادی اسبق بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز است.
رییس سابق اتاق بازرگانی ایران گفت: باید ارز پنج نرخی جمع و به نرخ واقعی نزدیک شود چراکه ارز ۴۲۰۰ تومانی بیش از هر نرخ دیگری فرار سرمایه را رقم میزند.
رئیس کل بانک مرکزی از افزایش عرضه ارز برای تأمین واردات طی روزهای آینده خبر داد و اعلام کرد که از ابتدای امسال بیش از ۲۷میلیارد دلار از طریق بانک مرکزی و سامانه نیما برای واردات تامین شده است.
نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران گفت: تصویب CFT در شرایط فعلی که بازار هیجانی و ناامن است، قطعا تاثیر مثبتی دارد و باعث میشود، نرخ ارز متعادلتر شود و بورس رونق بیشتری پیدا کند.
مدیر سامانه نیما با تاکید بر اینکه مسئولیت این سامانه با بانک مرکزی است اعلام کرد که در این سامانه قیمت گذاری دستوری نیست و در آینده امکان خرید و فروش ارز در این سامانه فراهم می شود.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه تنها کمتر از ۵ درصد مبادلات ارزی کشور در بازار سوم انجام می شود، گفت: طبیعی است که این بخش قابلیت این را ندارد که نرخ مرجع ارز تلقی شود.
رییس کل اسبق بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی در حال حاضر واقعیت بازار ارز را پذیرفته، به آن رسمیت داده و سعی کرده با انضباط گرایی آرامش نسبی را در بازار ایجاد کند.
رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس بر ضرورت توزیع ارز حاصل از صادرات در بازار ثانویه تاکید کرد و گفت: با تمهیدات انجام شده، سیگنالهای منفی بازار غیررسمی بر قیمت ارز کاهش مییابد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند نقش جو روانی در آشفتگی بازار ارزی کشور بیش از تحریم ها و تهدیدهای خارجی اثرگذار بوده و ترس مردم از آینده باعث افزایش نرخ ارز شده است.